NROF og korona

NROF sentralt følger utviklingen av det mye omtalte koronaviruset og myndighetenes anbefalinger. Ved nye anbefalinger knyttet til våre arrangement og virksomhet vil vi oppdatere denne siden. Vi anbefaler at man selv aktivt oppsøker informasjon fra Folkehelseinstituttet og følger føringer herfra samt fra sin lokale kommune.

NROFs sekretariat har innført hjemmekontor. Les mer

Kulturarrangementer, idrettsarrangementer, treningssentre, svømmehaller og virksomheter som tilbyr frisør, hudpleie, massasje, kroppspleie og tatovering forbys fra og med 12.03 ihht. føringer fra myndighetene.

Folkehelseinstituttet anbefaler at det gjøres en risikovurdering ved arrangementer som samler mange mennesker. Dette gjelder både for selve arrangementet og ved bruk av offentlig transport. Sekretariatet anbefaler å gjøre en vurdering knyttet til tidspunkt for gjennomføring av møter og aktiviteter. Virksomhet som kan vente til korona-situasjonen er mer avklart, kan med fordel avvente for å unngå unødig reise og potensiell smittespredning.

Sekretariatet oppfordrer til at den enkelte gjør en vurdering av egen helse og blir hjemme dersom de opplever luftveissymptomer. Dette gjelder også de som nylig har vært i områder med utbredt spredning i utlandet, eller har vært i kontakt med personer med påvist korona.

Dersom du mistenker at du kan være smittet, skal fastlege eller legevakt kontaktes per telefon.

NROFs sekretariat anbefaler å følge med på råd og føringer som din lokale kommune gir, i tillegg til rådene fra Folkehelseinstituttet på www.fhi.no.