Internasjonal mangekamp

Internasjonal militær mangekamp for reservister kalles MILCOMP, en forkortelse av Military Competition, og arrangeres av CIOR. NROF håper å kunne stille lag i neste års konkurranse i Finland.

CIOR, altså en internasjonal reservistorganisasjon som NROF og reservistorganisasjoner fra hele NATO og partnerland er tilknyttet, etablerte konkurransen i 1957. Siden den gang er konkurransen blitt en internasjonalt anerkjent test av militære ferdigheter, som utfordrer lederskap og fysisk robusthet hos reservister. Mangekamp som dette er en lagsport, og hvert lag består av tre personer.

MILCOMP krever et godt treningsgrunnlag innen fysisk form, men også innen lagarbeid, navigering, skyting, førstehjelp og krigens folkerett.

Les mer på CIORs nettside

Finland 2023

NROF har ikke deltatt i CIOR MILCOMP på noen år, men håper å kunne delta i Finland juni 2023. Forbundet håper at det finnes medlemmer med ønske og mulighet for å trene seg til en kvalifisering til konkurransen i Finland neste år. NROF ønsker å sende godt trente og motiverte deltakere som har en mulighet for å kunne hevde seg internasjonalt. Det er viktig at potensielle deltakere viser interesse for, og bidrar i nasjonale aktiviteter i forkant av en eventuell deltakelse i CIOR MILCOMP.

Sekretariatet har sendt ut et skriv til samtlige avdelinger med ytterligere info. (lenke)