Skottland april 2019

Flere bilder ser dere HER

NROF avd. Bergen hadde en vellykket tur til Skottland. Vi bodde på et utmerket hotell i Aberdeen og derfra hadde vi utflukter med leid buss og til fots. En femdagers tur med direktefly fra Bergen til Aberdeen. Vi besøkte Aviemore hvor kompani Linge (Norwegian Independant Company Number 1) trente og planla sabotasjeaksjoner, blant annet Tungtvannsaksjonen på Rjukan. Vi fikk tak i et tidsvitne på 92 år fra Aviemore området. Han fortale en god del om treningen under krigen. Han hadde møtt de norske soldatene både under og etter krigen og kjente flere av dem godt. I følge ham var de norske styrkene godt likt og kom godt overens med lokalbefolkningen, tross litt ulovlig jakt på dyr og fugl. I 1973 reiste lokalbefolkningen en minneplakett (plass) hvor det norske flagget vaier hele året. Dette som et synlig tegn på det gode vennskapet mellom de norske styrkene og lokalbefolkningen.

Vi hadde med en glimrende lokal guide i flere dager. Vi gjennomførte byvandring i Aberdeen og besøkte Maritimt Museum. På The Gordon Highlanders Museum ble vi vist den stolte historien til regimentet som har gjort tjeneste i flere hundre år over hele verden. Vi fikk også en flott omvisning med smaking av whiskey på Glenfarclas distillery. Vi ble mektig imponert over produksjonsprosessen. Da vi fikk se lageret med tønner til en totalverdi på en milliard norske kroner ble vi målløs. Til slutt ble det «litt» handling i whiskey butikken. Vi fikk også med oss noen pub runder og særlig besøket på pub-en som tidligere hadde vært en kirke, ble litt spesielt.

En vellykket tur for oss alle 28 deltagere, mange hadde med seg sin bedre halvdel. Neste år går turen muligens til Normandie. Det er alltid mulig for NROF-ere i andre avdelinger å hive seg med på våre turer, om en er rask med å melde seg på. Denne gang ble dessverre turen fullbooket alt for raskt.