Regionsmesterskap infanteriløp

NROF Oslo inviterte til regionsmesterskap infanteriløp lørdag 12. juni og en godt forberedt arrangørstab kombinert med flott vær sørget for gode forhold for de 14 deltakerne.

PP/Ole Kristian Haagenrud

Etter en innføring i hvordan de elektroniske postene fungerte ble deltakerne sendt ut en etter en fra standplassen på Løvenskjold skytebane. Foran dem ventet en 12 kilometer lang orienteringsrunde med prøver i avstandsbedømming og måloppdagelse mot slutten. I startområdet hang det en melding som måtte memoreres og gjengis korrekt etter løpet og ikke minst fem skudd på skytebanen.

Felix Vaager la godt til rette for arrangementet sammen med de øvrige funksjonærene, og Egil Gulliksen var førstemann ut for å aktivere de elektroniske postene man måtte finne igjen under orienteringen.

Egil Gulliksen på vei fra avstandsbedømmelsen under infanteriløpet.

– Det ble et svært hyggelig arrangement, og det er moro å se at de som møter gir det de har, sa Kåre Gulliksen etter løpet.

Det var ikke bare deltakerne som fikk løpt litt. Vindkast sørget for at flere av helfigurene man skulle bedømme avstanden til stadig blåste over ende, noe som sendte postens funksjonær ut på stadige løpeturer.

Kristian Krohg-Sørensen fra NROF Oslo endte opp med den beste totaltiden med 1.52.18, mens Ole Martin Bjelland fra Forsvarets sanitet tok andreplassen med 1.52.36. Egil Gulliksen tok bronse med totaltiden 1.59.28. Eventuelle feil på postene eller bom på skytebanen medførte tidsstraff, og det var dessverre ingen som kom seg helt feilfritt gjennom infanteriløpet denne lørdagen uten at det la noen demper på stemningen. 13 av deltakerne klarte infanterimerket etter Forsvarets reglement, noe som var målet med arrangementet for de fleste.

Ulike teknikker for å bedømme avstanden ble brukt. De fem helfigurene var plassert på mellom 50 og 285 meters avstand på et åpent hogstfelt.

Arrangørene stilte med kaffe og pølser, og selv med korona-restriksjoner var den sosiale rammen absolutt tilstedeværende.