NM på høyeste nivå

NROF avd. Bergen arrangerte et meget vellykket norgesmesterskap i nivå 3-skyting i Ulven leir den 21. mai.

PP/Ståle Sandholt / Ole Kristian Haagenrud

Ulven leir viste seg fra en god side denne dagen. Det var godt og varmt i været og regnet glimret med sitt fravær, mens sola stadig kikket innom. Med 29 deltakere lå alt til rette for en god konkurranse.

Arrangøren hadde forberedt fem varierte øvelser, med både rifle-, pistol- og kombiøvelser. Deltakerne måtte på en av øvelsene i tillegg hente frem sanitetskunnskapene sine.

Her måtte en først plassere en torniquete på korrekt vis på en dukke, deretter evakuere dukken i sikkerhet, for så å starte skytingen med litt ekstra puls. Puls ble det også på en rifleøvelse der man ble tvunget til å løpe hundre meter frem for å engasjere de siste målene.

På en av pistoløvelsene fikk deltakerne hevet pulsen med sandsekkbæring. Også dette for å utfordre deltakerne litt ut over kun skyting.

Skyting på nivå 3 består av øvelser som krever ild og bevegelse. Foto: Ståle Sandholt.

Skyting på nivå 3 består av øvelser som krever ild og bevegelse, med ulike barrierer og hindre som skal nyttes som skjul og dekning. Det er tidvis opp til skytteren om man nytter en vegg eller en bukk til støtte, eller om man velger skyting uten støtte. Noen ganger tvinger øvelsen skytteren inn i overraskende eller utfordrende stillinger.

Konkurransen, som går på tid, krever god planlegging, raske beslutninger og raske handlinger. Dårlig skyting straffer seg i form av tilleggstid. Skytteren må derfor avveie og finne balansen mellom hurtighet og presisjon.

Ulike barrierer og hindre skal nyttes som skjul og dekning. Foto: Ståle Sandholt.

Totalresultatet regnes ut ved å summere den enkeltes plassering i de fem øvelsene. Jacob Weisæth fra NROF avd. Oslo trakk det lengste strået til slutt, og vant tjenesteklassen sammenlagt, med seier i to av deløvelsene. Han hadde totalt lavest rangeringspoeng foran Bjørn Tore Horntvedt fra NROF avd. Vestfold, som fikk en meget hederlig andreplass. Tredjeplass gikk til Ingebrigt Rossehaug fra NROF avd. Øvre Romerike.

I åpen klasse vant Harald Ulriksen fra NROF avd. Sunnfjord og Ytre Sogn, foran Andreas Lyssand fra NROF avd. Helgeland og Geir Hamlott fra NROF avd. Bergen.