Marsj-helg i strålende sol

NROF avd. Kristiansand inviterte til både NROF-marsj og marsjmerkeprøve den første helgen i april. Med tett oppunder 70 deltakere på startstreken i strålende vårsol lå alt til rette for en god marsj-helg.

PP/OLE KRISTIAN HAAGENRUD

-Dette har vært en fantastisk dag. Skikkelig drømmeoppladning for tremila i morgen, sa Tellef Dønnestad etter vel gjennomførte 37 kilometere i form av lørdagens NROF-marsj.

I sofaen på kaserne Ulla på Evjemoen satt Dønnestad sammen med flere marsjglade mennesker som viet helgen til å gå langt i godt selskap.

– Jeg prøvde å gå i litt forskjellige hastigheter i dag, og hadde litt vekt i sekken med tanke på morgendagen, sa Dønnestad som er sprekere enn de fleste andre. Han syklet likegodt de om lag 60 kilometerne til Evjemoen fra Kristiansand i sludd, og syklet tilbake etter fullført tremil på søndag.

NROF-marsj
Helgen var som nevnt delt i to, med NROF-marsjen lørdag og marsjmerkeprøve søndag. Marsjmerket var nok høydepunktet for deltakerne, men lørdagen bød like fullt på et godt tempo og påfølgende gnagsår for flere. Noen valgte derfor å stå av underveis for å spare beina til dagen etterpå. Humøret var likevel på topp hos de aller fleste.

Blant deltakerne var det heimevernsungdommer, flere som var inne til førstegangstjeneste på Kjevik, naturligvis marsjglade fra Sverige og Danmark, og en rekke nordmenn fra blant annet Viking Strollers.

Lørdagens løype bød på tre rasteplasser, hvor tre vernepliktige fra Kjevik kjørte rundt med saft, vann, sjokolade og godsaker til de etter hvert slitne marsjerende. På rast nummer to ble det bydd på grillede hamburgere og brus, så flere valgte naturlig nok å legge inn en lengre rast her.

Burger fra grillen var et populært tilbud på rast nummer to.

Hastighet over komfort

Mens noen gikk for hyggen og det sosiale, var det flere som ikke tok seg tida til å benytte seg av rasteplassenes gleder. En nederlender som ikke ønsket å stille opp med navn, var blant de som verdsatte hastighet over komfort.

– Jeg googlet «marsjmerket» og fant ut at her var det en marsj som gikk over to dager, så da reiste jeg, forteller marsjveteranen – som har brukt mye tid på ulike marsjer opp gjennom årene, naturligvis inkludert Nijmegen.

NROF-marsjen gir en egen NROF-marsj-medalje, som ble tildelt alle som fullførte de 37 kilometerne i strålende sol denne lørdagen.

Den sosiale biten av en marsj skal ikke undervurderes, særlig når det samles reservister og soldater fra flere land.

Marsjmerket
Søndagen bød på den godt kjente tremila. Totalt 35 deltakere stilte til start, hvorav 34 kom helskinnet gjennom. 32 klarte kravet til godkjent marsjmerke, under upåklagelig stemning blant både de som gikk for turens skyld, og de som prøvde å ta merket under tilnærmede perfekte forhold.

Aller best gikk det for Magnus Kristensen fra HV-ungdommen, som ble raskeste deltaker med tiden 3.36.49.

– På vegne av arrangørene ønsker jeg å takke alle som deltok på marsjen. Tilreisende fra inn- og utland bidro sammen med det strålende været til at dette ble en suksess. Tusen takk til alle som hjalp til underveis og våre sponsorer, sa en fornøyd Frode Sivertsen fra NROF avd. Kristiansand etter vel gjennomført marsj.