Rapport fra Marsjmerket 2021

NROF Oslo Marsjmerket 2021

Søndag 24. oktober 2021 avholdt NROF Oslo sin årlige prøve til militært marsjmerke i Sørkedalen. Været på dagen var perfekt for å avlegge denne tradisjonelle prøven, med skyet oppholdsvær og en 7 – 8 plussgrader.

Til sammen 13 deltagere møtte på Styggedalen parkeringsplass kl. 09:30. Det var 6 mann fra NROF Oslo, 1 mann fra HV-02 og 4 mann og 1 kvinne fra Heimevernsungdom. Det ble sjekket at pakninger veide de nødvendige 11 kg, og løypeinstruksjoner ble gitt.

Løypa var den som har vært brukt de siste årene, som først tar en liten tur nedom Bogstad badeplass før det er to runder på Sørkedalsveien opp til snuplassen på Skansebakken og tilbake til Styggedalen parkering. Veskestasjon var ved Sørkedalen Landhandleri, som ga mulighet til å fylle på drikke og litt å bite i 2 ganger per runde.

Beste deltager ble Erling Moen Hovin fra HV-02, med den respektable tiden 03:58. Av de øvrige deltagerne kastet 2 mann fra HVU inn håndkle, mens de resterende greide merket med god margin.

Undertegnede vil takke Felix Vaager for en flott gjennomført prøve. Jeg ser frem til å få prøve igjen neste år, det hadde vært hyggelig om det var enda flere deltakere neste gang.

Johan Kristian Bø