Uavklart situasjon for Nijmegen

Den nederlandske arrangøren av Nijmegen-marsjen forteller at de fremdeles arbeider med forberedelsene nødvendig for å gjennomføre årets marsj i juli.

Samtidig er situasjonen uavklart i forhold til den pågående korona-pandemien. Som et ledd i kampen mot viruset har den nederlandske regjeringen gjort det forbudt med arrangementer som samler over 100 personer. Dette forbudet gjelder foreløpig til og med 6. april, før det tas en ny vurdering av situasjonen fra myndighetenes side.

Frem til denne vurderingen er tatt nasjonalt, vil ikke lokale myndigheter vurdere marsjen. På nåværende tidspunkt forbereder både NROF og den nederlandske arrangøren seg på at marsjen kan gjennomføres som vanlig. NROF er i løpende kontakt med arrangøren for å følge utviklingen.

NROF vil som tidligere publisert holde tilbake de norske kontingentpengene så lenge som mulig. Dette for å kunne refundere beløpet til norske deltakere fullt ut dersom beslutning om avlysning blir tatt før kontingenten er overført til Nederland.

Eventuell refusjon av reisekostnader til og fra Nederland er en sak mellom deltaker og fly- eller transportleverandør.