Ny sjef for Luftforsvaret innsatt

Onsdag 11. august ble Rolf Folland innsatt som ny sjef for Luftforsvaret i høytidelig seremoni på Rygge flystasjon.

NROF benytter anledningen til å takke for et godt samarbeid med avtroppende sjef for Luftforsvaret, Tonje Skinnarland, og ser frem til et videre godt samarbeid med Luftforsvaret.

– Det som imponerer meg med Rolf er hans fokus og vilje til å se på nye løsninger. Luftforsvaret har bestandig vært fremst i klassen når det kommer til å ta i bruk ny teknologi. Rolf har alle forutsetninger til å se teknologien i sammenheng med de endringene Luftforsvaret fortsatt skal gjennomgå. Jeg har store forventninger til Rolf, og jeg vet at han kommer til å levere, sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen i sin tale til den nye sjefen i Luftforsvaret.

Les saken på forsvaret.no og les hva generalmajor Rolf Folland sa under seremonien.

Påtroppende sjef Luftforsvaret, generalmajor Rolf Folland, under sjefsskifte. Foto: Mathias Kartveit Mikalsen / Forsvaret

– Jeg er veldig stolt av alt vi har fått til sammen, og grunnlaget som er lagt for et femte generasjons luftforsvar. Det beste med å være sjef er å få oppleve alle de dyktige og dedikerte menneskene som får hjulene til å gå rundt og framover i Luftforsvaret. Selv om omstilling har vært vanskelig for mange, er det alltid fokus på oppdraget, teamet og utvikling som er framtredende i alle avdelinger. Jeg ønsker min etterfølger, generalmajor Rolf Folland lykke til i sin gjerning og er trygg på at han vil lykkes med å videreutvikle luftmakt for fellesskapet sammen med alle dere, sa en rørt Skinnarland i hennes avslutningstale.

Hun går nå over til ny jobb som sjef operasjoner i Forsvarsstaben.