Hedersløpet 2021

Årets utgave av Hedersløpet går av stabelen den 11. september i Oslo sentrum eller virtuelt for de som ikke kan eller ønsker å reise inn til Oslo for anledningen.

Hedersløpet er et unikt, litt annerledes løp. Løpet er ment å samle alle løpeglade, militære og sivile løpere, og gjennom dette løpet hedre våre veteraner, både de levende og de som har gått bort. Vi løper derfor forbi Minnelunden.

Løypen er kontrollmålt, og løpet er av Kondis godkjent som kvalitetsløp. Det er åpent for alle løpere. Det er to distanser, 5 og 10 km. Disse kan løpes eller gås som en marsj.

Løpet ble etablert i 2017 og er et fellesprosjekt i regi av NVIO avd. Oslo sammen med NROF Oslo, Siops, Veteran – møter – Veteran og NLF. Ide og initiativ ble tatt av leder av NVIO Oslo Runners, Anne Birgitte Fabricius Berg. Tanken om at Norge skulle ha et hedersløp for å hedre militære veteraner kom etter utallige deltakelser i Marine Corps Marathon i Washington DC. Et godt samarbeid med kommandanten og ikke minst plassmajoren på Akershus festning gjorde det mulig å få til et løp med start og mål på Festningsplassen.