Fornøyde Snajper-deltakere

Sist helg sendte NROF åtte mann til Polen for å delta på en skytekonkurranse for reservister, Snajper. Her deltok også andre reservister fra store deler av Europa, og det ble konkurrert med polske våpen, både av historisk karakter som PPSz og PKM, men også moderne våpen som brukes av det polske forsvaret i dag.

De norske deltakerne var fordelt på to firemannslag, et samlet lag fra NROF Ringerike, og et blandet lag med deltakere fra både nord og sør i landet. Lagleder for Ringerike, Marius Torgersen, sier at selv om lagene dessverre ikke klatret helt til topps i år, er det fristende med en ny tur til Polen.

I like stor grad som Snajper er en skytekonkurranse, er det også en sosial arena der man kan knytte bekjentskaper på tvers av våpengrener og nasjoner. Dette legges det opp til både før og etter skytingen, og arrangementet avsluttes med premieutdeling og gallamiddag.

Marius Rinde fra NROF Lister var på det andre laget, og var svært fornøyd med reisen.

– Det å ha fått være med på en internasjonal konkurranse har vært en drøm lenge, men å få delta militært å få representere Norge var bare en utrolig følelse. Jeg stortrivdes på stevnet, og reiser gladelig ut igjen, sier han.

NROF kommer tilbake til Snajper 2021 i Pro Patria nummer 5.