Patruljeløp 2017

Konkurransen hvor alle kan delta, men kun ett lag kan vinne!

Natt til 16. september i år startet 9 lag ut fra Værnes Garnison. Foran seg hadde de ukjent terreng og en løype på 24 km i luftlinje. Løypa innbefattet 24 poster.

Fire av lagene var utenlandske; United States Marine Corps, stasjonert på Værnes, stilte med ett lag, de finske reserveoffiserene stilte med to lag og et tysk lag fra Wettkampfkader Mittelfranken var også med.

Lagene startet kl. 0330 natt til lørdag med fem minutters mellomrom. Lagene ble lastet ut i nærheten av første post, som lå i dalen nedenfor Hegra Festning. Deretter måtte de ta seg opp til Hegra festning, hvor det var flere poster som skulle løses.

Turen gikk videre fra Hegra Festning langs vei og myr, på tvers av vann og fjell til de til slutt endte opp i Leksdalen skytefelt.

Deltakerne ble blant annet testet i styrke og utholdenhet, førstehjelp, orientering, skyting med pistol og rifle, måloppdagelse, kjenningstjeneste, forsvarskunnskap, avstandsbedømmelse og samband. Inne i alle disse øvelsene ligger ulike mestrings-, ledelses- og samarbeidsoppgaver.

Vi gratulerer HV12 Alfa Tr4 med 1. plass i årets patruljeløp!

Resultatlisten for patruljeløpet 2017 ser slik ut:
1. HV12 Alfa Tr4
2. FIN 2
3. NROF Rogaland
4. HV12 Trønderbataljon 1
5. FIN 1
6. NROF Sørlandet
7. USMC
8. Wettkampfkader Mittelfranken
9. Grey Nuts

Her er smakebiter fra årets konkurranse:

Det ene finske laget forsøker å bedømme avstanden ut til øya de senere må svømme ut til.
Pistolskyting – hurtighet og presisjon.
Vannhinder. Lagene måtte krysse et vann og så ta seg ut til en øy hvor de måtte huske en melding.

Pro-Patria