Patruljeløp 2015

En innertier

Laget «NROF avd. Rogaland» vant sammenlagt NROFs patruljeløp 2015. De kom på 2. plass i fjor og kunne altså i år ta med seg seieren til Rogaland.

De 13 lagene skulle gjennom en løype på drøye 28 km i krevende terreng på Ringerike og det var 29 poster i alt. Starten gikk kl. 0300 natt til lørdag og med fem minutters mellomrom var alle lagene i gang god tid før solen sto opp. Ulike mestrings-, ledelses- og samarbeidsoppgaver skulle løses; alt fra fysisk krevende oppgaver til kunnskapsoppgaver og ulike ferdighetsoppgaver. I år hadde vi godt besøk fra utlandet; to lag fra Storbritannia, ett lag fra US Marines kom fra Romania hvor de er stasjonert i det daglige og hele fire lag kom over Atlanterhavet fra Canada.

En av lagførerne på et av lagene, som har deltatt gjennom mange år, karakteriserte utvalget og utfordringene på postene som «en innertier».

Vi gratulerer NROF avd. Ringerike med vel gjennomført oppdrag. Vi er glade for å ha vunnet enda mer erfaring og ser frem til å utvikle konkurransen til å bli bedre i årene som kommer.

Resultatlisten ser slik ut:
1. plass «NROF avd. Rogaland
2. plass «Gunnerside»
3. plass «Derby Emeritus»
4. plass «31 CBG Canada»
5. plass «1R22R Canada»
6. plass «Way Behind»
7. plass «35 CBG Canada»
8. plass «2R22R Canada»
9. plass «Fossumstrøget»
10. plass «Team 2 UK»
11. plass «Spartan 1US»
12. plass «Team 1 UK»
13. plass «Grey Nuts»

Her er noen stemningsbilder fra konkurransen:

Hønefoss Bueskyttersklubb stilte positivt opp og hadde ansvaret for post 15; pil og bue-skyting.
1,5 tonn med Volvo skal dras 100 meter. Tidskrav to minutter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post 1 og post 13 var pistolskyting; først i mørket, deretter i dagslys. Her er et av de canadiske lagene i gang.
Ute på flystripa på Eggemoen står fire helfigurer. Dagslyset begynner så smått å komme og lagene skal beregne avstanden ut til hver helfigur. Tidskravet er fem minutter for fullt poengskår.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overfiring over vann var den posten hvor deltagerne hadde muligheten til å bli skikkelig våte. Ingen måtte i elven og alle kom seg vel over. De canadiske lagene imponerte med hurtighet på overfiringen.
Et puslespill skulle settes sammen innen to minutter. Lagene har nå vært ute i mange timer og det var ikke alle som klarte puslingen innen tidskravet.

 

 

Pro-Patria