Lukket visning «They Shall Not Grow Old»

NROF inviterer til lukket visning av filmen «They shall not grow old».

Sett av datoen onsdag 3. april kl. 1800 – Saga kino.

100 år gamle filmklipp har fått nytt liv; filmene er klippet sammen til en dokumentarfilm, er fargelagt og har fått lyd og replikker!

Filmen vil bli innledet med et foredrag av oberstløytnant Palle Ydstebø ved Krigsskolen. Ydstebø er sjef for seksjon for landmakt ved Krigsskolen. Ett av hans spesialfelt er nettopp 1. verdenskrig.

Billettene koster kr. 195,- pr stk. Du som kjøper billetter må være NROF-medlem, men du står fritt til å ta med gjester/venner/familie. Førstemann til mølla gjelder og det er begrenset antall plasser! Av erfaring går billettene raskt unna (både «Kongens nei» og «Den 12. mann» ble raskt utsolgt» og hadde ventelister).

Send en e-post til film@nrof.no for billettbestilling (kun denne adressen skal brukes). Betalingsinformasjon vil bli sendt i retur. Billettene sendes hjem til den enkelte tett opptil fremvisningen eller de kan hentes hos NROF på Akershus festning etter avtale.

Kort om filmen:
Den Oscarbelønnede regissøren Peter Jackson (Lord of the Rings, The Hobbit, King Kong) har skapt en realistisk dokumentarfilm om krigen ved å bruke nyrestaurerte filmklipp fra journalister som har blitt fargelagt og fått lydspor med stemmer fra krigsveteraner som ble spilt inn på 60-tallet. Takket være den digitale teknologien har Peter Jackson fjernet riper og smuss fra filmrullene og justert tempoet på de 100-år gamle stumfilmene slik at mennesker rører seg i normalt tempo. Filmene er fargelagt. Jackson har fått eksperter til å lese munnen til personene på filmklippene for å få lagt inn deres replikker og lagt på lyder for eksplosjoner, munnspill, hunder og samtaler. (Kilde: Nordisk Film).

Se traileren her:
https://youtu.be/iRmK22reYHw

3. -3. april

Saga kino - Oslo