NROF
 

NROF avd Alstahaug arrangerer lørdag 6 august tur til Lånan. Arrangementet er til minne om evakueringen fra Lånan til Shetland i 1944. Avduking av minnetavle foretas av kommandør Åsmund Andersen, KNM Haakonsvern.

 

Fredag 5 aug ankommer KNM Hitra til Sandnessjøen med NROF avd Alstahaug som vertsskap. Om ettermiddagen samme dag gis det omvisning i Alstahaug kirke med besetningen på KNM Hitra.

 

Lørdag 6 aug kl 0930 blir det transport med KNM Hitra og M/S Bærøyfart ut til Lånan. Ankomst kl 1200 med påfølgende avduking av minneplate. Deretter vil  Oscar Fagervik kåsere over kapt Sjøbergs frigitte dokumenter fra krigen. Daglig leder Hildegunn Nordum orienterer om Utværet Lånan. Oppholdet avsluttes med bespisning og befaring av Lånan. Retur med avgang kl 1400.

 

Søndag 7 aug kl 0900 er det på ny avgang med KNM Hitra til Nevernes- / Velfjorden for minnemøte for våpentransportene under krigen som skjedde mellom Lånan – Storbørja. Inge Bildøy orienterer. Det blir omvisning i krigsminnesamlingen. Kunstgalleri, bygdesamlingen gjennomgås av leder Å Oxholm.

 

Styret i NROF avd Alstahaug oppfordrer til at interesserte som ønsker transport med KNM Hitra melder fra til styret (Bildøy)

 

NROF avd Alstahaug

<< Previous        302 av 310        Next >>
 
 
 
Skriv ut