NROF
 

Seniordag i nord

av Svein Arne Jensen, sekretær i NROF avd. Helgeland

NROF avdeling Helgeland påtok seg i år på relativt kort varsel å arrangere «Seniordagen 2016»
Det ble tatt kontakt med ledelsene ved Drevjamoen leir / HV 14, som raskt sa seg villig til å la oss benytte leiren siste helga i september. Drevjamoen leir er fra 1911.


Demo av utstyr

Drevjamoen leier ligger i naturskjønne omgivelser i Drevjadalen, rett nord for Mosjøen.  Leiren er på ca 900 mål og har skytebaner som dekker behovet for alle HVs våpen. Leiren er den eneste med slik kapasitet mellom Sør-Trøndelag og Indre Troms, en avstand på ca 100 mil.


Foredrag av major Rogne i HV-14

DELTAGERNE møtte hovedsakelig frem på fredag ettermiddag/kveld.  Totalt 24 mann fant veien.  Noen hadde reist langt, fra Vasa (Finland), Umeå (Sverige), Øvre Romerike, Bodø, Sandnessjøen og selvsagt fra Mosjøen og Mo i Rana. Fredag kveld var satt av til forbrødring på A-Messa. En befalsmesse fra tidlig 1900-tallet som er holdt i godt skikk med moderne rom.


Granatkasting

LØRDAG ble det konkurrert i avstandsbedømmelse og håndgranatkasting.  Øvelser som brakte fram mange minner. Samme dag holdt daghavende hos HV-14 interessant foredrag om dagens HV. Dette ble fulgt med interesse og foredragsholder major Rogne fikk også mange spørsmål.  Senere samme dag viste han også fram og fortalte om det utstyret dagens innsatsstyrkesoldater disponerer. Fra egne rekker hadde vi fått museumsbestyrer/historiker Ragnar Selnes til å holde et meget bra krigshistorisk foredrag.


Avstandsbedømmelse

DAGEN HØYDEPUNKT var nok likevel de timene vi tilbrakte på skytebanene. Her ble deltagerne delt opp i puljer som rullerte på standplassene og fikk prøve ulike militære våpen; HK416, MP5, MP7, AG3 i tillegg til gamle geværer som Mausere, SLK, Garand samt et utall av forskjellige pistoler.


Finske Brage Forssten (tv) og svenske Inge-Bo Asplund fikk tildelt NROFs hedersplakett.

DAGEN ble avsluttet med en fantastisk festmiddag i gamle ærverdige A-Messa.  Her serverte kjøkkensjefen nydelig forrett, hovedmåltid og dessert.  Taler og gaveoverrekkelser ble behørig gjennomført.


Kjøkkensjefen fikk NROFs grillforkle i gave. Klart med distinksjon og flagg.

SØNDAG var det en fornøyd gjeng som etter brunsj reiste hjem hver til sitt.
 

<< Previous        81 av 317        Next >>
 
 
Skriv ut