NROF
 

Realistisk trening redder liv

Forsvarets sanitet (FSAN) og NROF samarbeider om å arrangere fagsamlinger for sanitetspersonell.

Årets samling er den tredje i rekken. Vi ønsker sammen å øke interessen for sanitet blant reservister. Ca 40 deltagere møtte opp på Sessvoll lørdag 9. september og fikk både nyttige innspill fra sjef FSAN, admiral Jan Sommerfelt-Pettersen, seniorforsker på FFI Sverre Diesen og NROF.

Deretter bar det ut i regneværet med poster og oppgaver! Dagen ble avsluttet med premieutdeling etter en høyst uformell skytekonkurranse og grilling.

Les reportasjen i kommende Pro Patria som kommer i en postkasse nær deg i midten av oktober.

For å kunne delta på sanitetsdagen må man være i gripbar alder for Forsvaret (under 55 år), helsefaglig utdannet og ha gjennomført minimum førstegangstjeneste. Velkommen neste år!

Foto: Camilla Briså, NROF.Ingen av gruppene klarte å gjengi meldingen helt korrekt. Det spørs om alle husket å gjenta den for seg selv gjennom hele dagen og til den skulle skrives ned på ettermiddagen....Det blir realistisk når markørene har fysiske skader de kan bruke i opplæring. Britiske Darren Mansfield (mangler høyre ben under kneet) og Graham Little (mangler mesteparten av venstre arm) kommer fra det britiske firmaet Casualty Resources og arbeider som profesjonelle markører opp mot blålysetater og andre som har behov for realistisk trening. De arbeider med mottoet om at realistisk trening redder liv.Markør Darren Mansfield har fått festet tourniqueten høyt oppe på låret og forhåpentligvis er det ikke lenge før han blir fraktet videre i evakueringskjeden.-Det var godt med en oppfriskning av kunnskap, særlig skyting med pistol. Det var gøy, sier en av deltagerne. Etter en innføring i pistolskyting og treningsskudd, var det klart for å forsøke seg på skarpskyttermerket.
 Bårebæring er ikke bare-bare. Det kan være at den skadde skal fraktes i ulendt terreng. Under sanitetsdagen fikk alle forsøke seg på en løype som var lagt opp i skogen.Ambulansearbeider Alexander forteller om CBRNE-enheten ved ambulanseenheten til Oslo Universitetssykehus. Når man skal arbeide med CBRNE er det en stor fordel å både være medisinsk utdannet og ha god kunnskap om  kjemiske stoffer. Det har Alexander som også er utdannet kjemiker.Grilling i regnevær fungerer helt ypperlig! En av skytebuene gir akkurat passe ly for grillen.

<< Previous        43 av 310        Next >>
 
 
Skriv ut