NROF
 

Nasjonal reservistdag i Frankrike

I Frankrike har man årlig en egen militær seremoni til ære for reservistene i landet. Dette foregår under høytidelige forhold med deltagelse av landets Forsvarsminister og representanter fra den militære ledelsen.


Oppstilling med Triumfbuen. Foto: Henry Plimack

Seremonien foregår ved Triumfbuen, Arc de Triomphe de l´Étoile, i sentrum av Paris, som ble ferdigstilt i 1836. Det var Napoleon som i 1806 startet å bygge Triumfbuen som et monument for å feire keiseren selv og den franske armeen og har navn til falne soldater og slagsteder inngravert. Under monumentet, som er det største av sitt slag i verden, ligger den ukjente soldats grav hvor selve markeringen med kransenedleggelse foregår.


NROFs representant, major Terje Surdal, hilser på Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves le Drian. Foto: Henry Plimack

Årets nasjonale reservistdag, 4. april, sammenfalt i tid med gjennomføringen av det årvisse arbeidsmøtet i CIOR som finner sted på vårparten, og hvor de siste forberedelser til sommerkongressen gjøres. Møtet avholdes i det land som har presidentskapet i CIOR og som i inneværende periode er Frankrike, etter at Norge og NROF avsluttet sin presidentskapsperiode i fjor sommer.

NROF var representert ved major Terje Surdal, som sammen med resten av CIOR delegasjonen gjorde at reservistdagen i Frankrike i år for første gang hadde en internasjonal representasjon tilstede under seremonien. 

-Den oppmerksomheten og anerkjennelsen reservistene får gjennom slike markeringer har stor betydning for mange og er noe andre nasjoner, inkludert Norge, kan lære av, sier Terje Surdal.


Seremonien ved Triumfbuen med flammen til den ukjente soldats grav. Foto: Henry Plimack

<< Previous        187 av 310        Next >>
 
 
Skriv ut