NROF
 

Joint Viking godt i gang

Vinterøvelsen Joint Viking er godt i gang. 8000 soldater blant dem også engelske og amerikanske øver i Finnmark. – Tøv at vi provoserer russerne, sier sjefen for øvelsen general Rune Jakobsen.


PP/Sigbjørn Larsen

- Vi skal forsvare hele Norge derfor øver vi i hele Norge, sier forsvarsminister Ine Erichsen Søreide. Vi øver sammen med våre allierte engelske og amerikanske kollegaer.

-Det er tøv at vi provoserer russerne. Vi har informert åpent om vår øvelsen over lang tid og er selvsagt i vår fulle rett til å øve hvor som helst på vårt eget territorium. Det er  avgjørende at våre allierte også får vintertrening i  ekstreme forhold som her,  for å kunne fungere optimalt, sier general Rune Jakobsen.

Vil ha en brigade til i nord

- Jeg vil gjerne ha en brigade til i nord dersom det blir penger til det, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.


Forsvarssjefen i samtale med Pro Patrias redaktør

Han har inspisert øvelsen og er svært fornøyd. En av målsettingene har vært at forsvarets ulike våpengrener skal øve sammen og øver på fellesoperative operasjoner.

Det har fungerte i alle fall knirkefritt på demonstrasjonen for Stortingets Utenriks-og forsvarskomite med Christian Tybring-Gjedde (FrP) og Liv Signe Navarsete (Sp) i spissen da politikere og presse fikk overvære skarpskytingen i Halkivare skytefelt i Lakselv. 

Christian Tybring-Gjedde i samtale med sjef for Brigade Nord, brigader Eldar Berli.
<< Previous        60 av 310        Next >>
 
 
Skriv ut