NROF
 

Britiske reservister på vintertrening hos NROF avd. Vestfold


I løpet av to uker i mars (uke 11 og 12) har over 100 britiske reservister fra Royal Air Force, reserveoffiserer fra Royal Army og offiserskadetter fra Universitetet i Bristol kommet til Norge, Rjukan og NROF avd. Vestfold.

 "Wintermarch 2015" er halvveis i gjennomføringen. Britene kommer for å lære å være ute i snø, vinter og den norske fjellheimen.

I løpet av dagene i Norge skal de lære å gå på ski og smøre ski, og hvordan opptre i rasfarlige områder. De skal lære om kulde- og fuktskader, ikke minst hvordan kle seg i vinter-Norge og at været på fjellet kan være svært skiftende. Dog ble det ikke særlig skiftende vær for den første gruppen den første uken - fjellet viste seg fra sin vakreste side med sol fra skyfri himmel og vindstille.

Det planlegges allerede ny vintermarsj i 2016. Kunne du tenke deg å stille som instruktør? Er du god på ski og har gode vinterkunnskaper, snakker du brukbart engelsk og er god i å formidle kunnskap?

Ta kontakt med NROF avd. Vestfold på vestfold@nrof.no

Se Pro Patria nr. 2, som kommer ut i april, for full reportasje.

Se mange bilder hos NROF på Facebook: https://www.facebook.com/NROFreserve

NRK Telemark lagde denne reportasjen som ble vist på Dagsrevyen 21 onsdag kveld: http://www.nrk.no/telemark/britiske-soldater-laerer-a-ga-pa-ski-i-telemark-1.12264739 

 
En fornøyd gjeng! Gruppe 3 har brukt dagen til å øve nedoverkjøring. Foto: Camilla Briså


NROF avd. Vestfolds Edmund Hanssen lærer gruppe 1 fordelen med dobbelttak og fraspark. Foto: Camilla Briså
<< Previous        111 av 310        Next >>
 
 
Skriv ut